Министерският съвет взе решение за предложение до Народното събрание за приемане

...
Министерският съвет взе решение за предложение до Народното събрание за приемане
Коментари Харесай

Служебното правителство предлага Национална здравна стратегия до 2030 г.

Министерският съвет взе решение за предложение до Народното събрание за приемане на „ Национална здравна тактика 2030 “.

„ Националната здравна тактика 2030 “ е водещият стратегически документ за бранш „ Здравеопазване “, който представя дългосрочната визия за развитието му, стратегическите цели и цели, както и съответни политики за тяхното осъществяване. Целта е да се подсигурява резистентност на българската здравна система и да се основат условия за реализиране на стопански напредък и обществено благоденствие посредством оптимални вложения за по-добро здраве.

Националната тактика е създадена въз основа на анализите на здравно-демографските показатели и на положението на системата на опазване на здравето в годишните отчети за здравето на жителите, които демонстрират, че през последните десетилетия българската здравна система изостава по отношение на здравните системи на страните от Европейски Съюз по повод основните фактори за стабилно развиване.

В Стратегията са дефинирани следните стратегически цели -  Устойчиво възстановяване на здравето и среда, подкрепяща здравето; Ефективно ръководство на ресурсите с фокус върху здравните резултати и Гарантиране на здравната сигурност и понижаване на неравенствата.

Реализирането им включва осъществяване на целенасочени политики в три целта - Инвестиции в превенция и поощряване на здравословно държание и среда, подкрепяща здравето на всички през целия живот;  Инвестиции в трансформиране на здравната система, за да е насочена към потребностите на хората; Използване на фокусирани стратегии за влияние върху характерни проблеми на публичното здраве.

Мониторинг на осъществяването на Националната здравна тактика 2030 ще се прави годишно с Годишния отчет за здравето на жителите и осъществяването на националната здравна тактика.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР